Totaal aantal pageviews

Pages

zaterdag 11 juli 2009

Mogelijk opnieuw een actieweek rond Kerst

Afgelopen december organiseerde de Dordtse Evangelisatie i.s.m. Youth for Christ ´Diverse City´. met als thema: Stop talking, start helping! Een te gekke actieweek waarin we met ruim 40 jongeren tussen de 15 en 25 jaar allerlei acties hebben gedaan: een jongerencafé opgeknapt, kerstliederen gezongen in een verpleeghuis, met bejaarden gewandeld, boodschappen ingepakt, huishoudelijk klusjes gedaan en veel kinderen uit zgn. ´minima gezinnen´ blij gemaakt met een kaartje voor de ijsbaan. We hebben met elkaar mogen ervaren hoe leuk, leerzaam en nuttig het is om een steentje bij te dragen aan een betere samenleving!

Filmpje 2008:


Nog steeds is de uitwerking van deze actieweek zichtbaar: binnenkort wordt er door een klein groepje bij een hulpbehoevende mevrouw een huis gewit en een tuintje opgeknapt en af en toe zien we nog wat jongeren terug als klusser bij het jongerencafé Time Out.

De actieweek smaakte in december nog naar meer, er hadden toen al wat organisaties gevraagd om het jaar erna terug te komen. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als we weer een actieweek zouden kunnen organiseren. Youth for Christ heeft helaas om financiële redenen Diverse City moeten stoppen. Daarom zijn er vanuit de Dordtse Evangelisatie en de oude werkgroep van Diverse City inmiddels contacten gelegd met stichting Present en stichting HIP om opnieuw een actieweek te organiseren. De actieweek zal er qua opzet wel anders gaan uitzien dan vorig jaar. We willen in ieder geval meer jongeren maar ook de ouderen de mogelijkheid geven mee te doen.

Mocht je interesse hebben om deze actieweek mede te organiseren of wil je alvast kenbaar maken dat je erbij bent in december, dan kun je dit doen bij: Arthur Moen, arthurmoen@hotmail.com. Geef je dus snel op! Want alleen met voldoende aanmeldingen voor een werkgroep kunnen we deze actieweek organiseren.

Met vriendelijke groet,


Ebe Bruinsma (Dordtse Evangelisatie)

Arthur Moen (Oud-lid werkgroep Diverse City)

(Bron: Nieuwsbrief DE)

Geen opmerkingen: