Totaal aantal pageviews

Pages

maandag 20 juli 2009

Fairtrade Kerk

(bron: Trouw)

De Vierhovenkerk in Delft kreeg gisteren als eerste kerk in Nederland de titel Fairtrade Kerk uitgereikt. „Doe wat je gelooft en geloof wat je doet.”

Vandaag is een bijzondere dag. Met die woorden opende dominee Marco Visser gisterochtend de dienst in de Vierhovenkerk in Delft. Op de muur naast zijn preekstoel maakt een projectie al duidelijk waarom. Daar staat de uitreiking van de titel ’Fairtrade Kerk’ aangekondigd, na afloop van de dienst. De Vierhovenkerk is de eerste kerk in Nederland die de titel krijgt. Maar, waarschuwt de dominee in zijn preek, de eersten zullen de laatsten zijn.

De titeluitreiking is onderdeel van de Fairtrade Gemeente campagne, een gezamenlijk initiatief van Stichting Max Havelaar, ontwikkelingsorganisatie Icco, COS Nederland en de landelijke vereniging van Wereldwinkels. Gemeentes waar veel werk wordt gemaakt van het kopen en onder de aandacht brengen van fair trade producten, kunnen de titel ’Fairtrade Gemeente’ aanvragen. Omdat het traject hier naar toe vaak lang is, kunnen ook scholen en kerken een fairtrade titel krijgen, om zo als eerste mijlpaal te dienen.

Lees het hele artikel: http://www.trouw.nl/religie-filosofie/nieuws/article2819061.ece/Beloond_voor_zuivere_koffie_.html

Geen opmerkingen: