Totaal aantal pageviews

Pages

maandag 8 november 2010

Samen dagelijks bidden op internet

Bijzonder experiment vanaf 29 november:


De Zevende Regel TVVanaf maandag 29 november start een experiment van online, live morgengebeden. Elke werkdag om 07:00 uur zal via Ustream.TV een uitzending te zien zijn met gebed, het ontsteken van een kaars, een bijbellezing en enkele liederen zoals Taizé en Psalmen voor Nu. Deelnemers kunnen participeren via Twitter en Facebook onder de hashtag #morgengebed. Persoonlijke gebedsintenties zijn zo te lezen in hun sociale netwerk. Voor uitslapers zijn de uitzendingen terug te zien op de website van Ustream. Ook is de uitzending te volgen op iPhone en Android.

Initiatiefnemer Johan ter Beek: “Nieuwe media & sociale netwerken staan volop in de belangstelling. In de virtuele wereld contacten leggen en zelf op een snelle manier inhoud toevoegen aan het web is niet meer weg te denken in deze netwerk-maatschappij. Tegelijkertijd is er een verlangen naar meer regelmaat, onthaasting en spiritualiteit. De vraag of het mogelijk is om deze twee werelden met elkaar te verenigen, leidde tot dit experiment. De officiële aftrap vindt overigens plaats op de eerste adventszondag: 28 november om 19 uur, online uiteraard. We zijn online te vinden via www.dezevenderegel.nl.

De Zevende Regel
Het morgengebed gaat uit van 'De Zevende Regel', ook een initiatief van Johan ter Beek, in samenspraak met Jan Huijgen van de Eemlandhoeve in Bunschoten. 'De Zevende Regel' is een nieuwe monastieke leefregel voor mensen in een (post-)moderne samenleving. Ze bouwt voort op inzichten uit de bijbel en op oude leefregels uit de christelijke traditie. De leefregel bestaat uit zeven thema's: 'God', 'Ritme', 'Gerechtigheid', 'Spiritualiteit', 'Duurzaamheid', 'Liefde' en 'Eenheid'. Door de thema's te rangschikken in zeven gebieden, met het verhaal van God in het midden, en te voorzien van een kleur ontstaat een overzichtelijke leefregel die past binnen een week-ritme. Aan de ontwikkeling van De Zevende Regel nemen Youth for Christ, JOP (jongeren-organisatie PKN), NGJ (Ned. Ger. Jongerenwerk), Time to Turn, A Rocha, de Eemlandhoeve en het Emerging Netwerk deel. De leefregel zal gebruikt gaan worden voor training en leiderschapsontwikkeling, maar is ook geschikt voor kerken en groepen.

Johan ter Beek
Johan ter Beek is docent Filosofie, Godsdienst en Levensbeschouwing op het Griftland College in Soest en bekend van vele initiatieven op het gebied van evangelisatie en emerging church. Hij is auteur van het boek 'EmergingChurches.NL, Nieuwe visie voor theologie en kerk in een postmoderne cultuur'.

Soest, 4 november 2010
Meer informatie over De Zevende Regel, officiële lancering en het morgengebed kunt u vinden op www.dezevenderegel.nl.

Geen opmerkingen: