Totaal aantal pageviews

Pages

donderdag 11 november 2010

Oh oh het kan ook zo



Youth for Christ biedt jeugdleiders een gratis groepsprogramma om met jongeren over de realitysoap ‘Oh, oh Cherso’ in gesprek te gaan. Onderwerpen als seks en uiterlijk komen aan bod via spelletjes, humor en citaten van jongeren uit de serie. Het programma is te downloaden via www.hetkanookzo.nl.
Meer dan 1,4 miljoen mensen kijken wekelijks naar ‘Oh, oh Cherso’, ook veel kerkelijke jongeren. Teammanager, Corjan Matsinger: “Dit programma is een geweldige aanleiding om met jongeren in gesprek te gaan. Youth for Christ richt zich op missionair jongerenwerk, aansluiten bij de leefwereld van jongeren is daarvoor essentieel. Wat er bij ‘Oh, oh, Cherso’ gebeurt, is trouwens ook niet uniek. Veel jongeren – ook kerkelijke – zien de jongeren uit de serie als rolmodellen of gaan op dezelfde manier met seks en uiterlijk om.”

Missionaire kans
Met het groepsprogramma ‘Oh, oh het kan ook zo’ wil YfC leiders helpen in hun jeugdwerk. Het programma is bedoeld voor jongeren van 11 tot 14 jaar. Naast praten over uiterlijk en seksualiteit, vormt het clubprogramma een missionaire kans voor kerken. Spelelementen, humor en de eigentijdse insteek geven ‘Oh, oh het kan ook zo’ een laagdrempelig karakter. En dat maakt een kerkelijke club toegankelijk voor rand- en buitenkerkelijke jongeren.

Het nieuwe programma is onderdeel van Rock Solid.

Geen opmerkingen: