Totaal aantal pageviews

Pages

woensdag 10 maart 2010

Gordon zoekt God!

Gordon karaktershirt
Vandaag stond er een opmerkelijk bericht in de diverse media. Gordon gaat op zoek naar God. Beter nieuws kun je niet maken zou ik zeggen. Ik hoop dat alle EO-leden er dit keer ook zo over denken.  En niet denken, de EO gaat achteruit, doordat ze Gordon (openlijk biseksueel) hun programma's laten presenteren. Jezus ging in zijn tijd ook achteruit, doordat hij openlijk met homo- en biseksuelen omging en zelfs bevriend met ze was.

Hij is extravagant, biseseksueel, staat bekend om zijn niet zo subtiele commentaren in talentenjury's, zijn optredens met de Toppers en zijn grappen. En hij gaat op zoek naar God. Gordon doet mee aan het EO-programma '... op zoek naar God'.

Drie zoekers

De serie komt in december op Nederland 3. In het programma gaan drie bekende Nederlanders met christenen in gesprek over God. Wie de andere twee 'zoekers' zijn, houdt de EO nog even geheim.

Moedig

Het Algemeen Dagblad ontdekte de plannen. Gordon reageert zelf in de krant: "Ik vind het heel moedig om een openlijk homoseksueel en controversieel persoon als ik te vragen."

Andersdenkenden

De EO vindt het belangrijk om met andersdenkenden in gesprek te gaan. Een woordvoerder: "Onderling praten met gelijkgestemden is natuurlijk ook prima, maar het is juist veel spannender en positiever om gesprekken over het geloof te voeren met mensen die er anders over denken. We zijn daarom ontzettend blij met Gordon.''

Lang geleden

In 2002 ging Catherine Keyl op zoek naar God. Het jaar daarop ging Hennie Huisman de zoektocht aan. Ze spraken allebei met bekende christenen over het geloof. Catherine was niet overtuigd na de serie, Hennie wel. Hij presenteert sindsdien regelmatig programma's voor de EO.

Geen opmerkingen: